X
تبلیغات
پرندگان شکاری

پرندگان شکاری

جامع ترین و بهترين وبلاگ در خصوص پرندگان شکاری

سایت دامکده

سایت دامکده مرجع تخصصی حیوانات ، علوم دامی ، طیور ، کشاورزی 

برای اطلاعات بیشتر راجع به حیوانات ، پرندگان شکاری و سایر پرندگان به سایت دامکده مراجع فرمایید


http://forum.damkade.ir/forum.php


بزرگترین انجمن تخصصی کشاورزی و دام و طیور

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و پنجم اسفند 1392ساعت 23:39  توسط بهمن   | 

آمدیم

با سلام خدمت دوستان


و سلامی مجدد خدمت پرنده بازان عزیز

بعد از مدتهای بسیار زیاد دوباره به این وبلاگ سر زدیم .

انشالله به زودی مطالب خوب میزاریم حالشو ببرید

+ نوشته شده در  شنبه هفدهم اسفند 1392ساعت 21:34  توسط بهمن   | 

آدرس جدید

با سلام خدمت تمامی دوستان . ضمن معرفی لیستی از موضوعات وبلاگ آدرس جدید و فعلی سایت رو که به صورت کامل تری هست خدمتتون معرفی میکنم ...

میتوانید از این به بعد به سایت زیر مراجعه کنید ....

http://forum.damkade.ir

عقاب ها :

عقاب سرطاس

عقاب طلایی

شاه باز

عقاب دو برادر

عقاب خالدار بزرگ

عقاب خالدار کوچک

عقاب خاکی

عقاب صحرايي

عقاب پرپا

عقاب ماهيگير

عقاب مارخور

 

قوش ها:

قرقی

طرلان

پیغوی کوچک

قرقی هریس

قرقی شانه قرمز

 

سارگپه ها:

سارگپه معمولی

سارگپه پا بلند

سارگپه پر پا

سارگپه جنگلی

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و یکم آذر 1389ساعت 0:39  توسط بهمن   | 

دلیجه ی کوچک

دلیجه ی کوچک:

دلیجه ی کوچک دارای طولی ما بین 27 تا 33 سانتی متر بوده و فاصله دو سر بالهای آن حدود 63تا72 سانتی متر بوده . این پرنده بسیار شبیه دلیجه بوده ولی بالها و دم آنها نیز کوتاه تر است . کم رنگ تر.

پشت آن قهوه ای و بخش تحتانی بده به رنگ خاکستری دیده میشود. پرنده ی نر سر خکستری رنگو دمی شبیه به دلیجه دارد ولی لکه های خاکستری ناحیه پشت بدن آن کمتر است.

ماده و پرنده های نابالغ اندکی رنگ پریده تر هستند. اما بسیار شبیه دلیجه می باشد که شناسایی آنها بسیار سخت است. غذای اصلی این پرندگان را حشرات تشکیل میدهد.

این پرنده به ندرت درجا بال می زند ولی اغلب  بال باز پرواز می کند. رفتاری جسورانه تر و سر و صدای آن از دلیجه بیشتر است.

این پرنده بر ساختمان ها صخره ها یا سوراخ درختان لانه می سازد و 3تا 6 تخم می گذارد. تابستان ها در ایران بسیار فراوان هستند.

+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم تیر 1389ساعت 14:57  توسط بهمن   | 

دلیجه

دلیجه:

طول بدن این پرنده حدود 34 تا 38 سانتی متر و فاصله ی دو سر بالهای آن 70 تا 80 سانتی متر است . وزن پرنده ی نر بالغ حدد 155 گرم و وزن پرنده ی ماده بالغ حدود 190 گرم می باشد . این پرنده در تمام آسیا ، اروپا و آفریقا دیده می شود. و جثه ی آن در مقایسه باسایر پرندگان شکاری کوچک است. دلیجه دارای بالهای نوک تیز و دم باریک بوده و رنگ پرهای آن قهوه ای یا خاکستری است که لکه های تیره ایی بر روی آن دیده می شود. رنگ سر و دم پرنده ی نر آبی متمایل به خاکستری است.

دلیجه ها مکان های ابز و کم درخت را برای زندگی ترجیح می دهند . دلیجه هنگام شکار در ارتفاع 10 الی 20 متری از زمین به صورت درجا بال می زند و به دنبال شکار می گردد . زمانی که شکار خود را یافت بطور ناگهانی به طرف آن شیرجه می رود . دلیجه ها عموما به تنهایی شکار می کنند.

غذای اصلی دلیجه را پستانداران کوچک ، پرندگان کوچک ، ، حشرات، کرم خاکی ، و قورباغه تشکیل می دهد . دلیجه ها می توانند از فاصله ی دور شکار خود را ببینند . آنها قادرند حتی یک زنبور عسل را از فاصله ی 50 متری ببینند. آنها عادت دارند که به طور پیاپی شکار کرده و آنها را برای روزهای بعد ذخیره کنند.

دلیجه ها باری خود لانه نمی سازند بلکه از لانه های سایر پرندگان استفاده می کنند. در ایران به صورت بومی فراوانند.

+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم تیر 1389ساعت 14:52  توسط بهمن   | 

سارگپه جنگلی

 سارگپه جنگلی:

گرچه اسم این پرنده ظاهرا بیان می کند که باید آن را جز سارگپه ها به شمار برد ولی در اصل جزو تیره کور کور ها به شمار می رود. این پرنده تابستانها در اروپا و آسیای غربی و زمستان ها را در آفریقا به سر می برد و عمده غذای آن را لارو زنبور تشکیل می دهد. ولی بعضا حیوانات کوچک را هم شکار می کند.

این پرنده اماکن جنگلی را برای زندگی انتخاب کرده و به تنهایی زندگی می کند. طول بدن آن 52 الی 60 سانتی متر و طول بالها نیز در حالت باز 135 تا 150 سانتی متر است که از سارگپه ی معمولی بزرگتر است . منقار آن کشیده و سرش کوچک است و بالهای باز بدون بال زدن پرواز می کند دم آن در مقایسه با سارگپه معمولی طویل تر است و معمولا در نوار باریک و یک نوار پهن انتهایی دارد.

عموما جنسیت آنها را می توان از روی بالها و پرشان شناسایی کرد . نوع نر دارای سر آبی مایل به خاکستری است در حالی که سر ماده قهوه ای رنگ است. جنس ماده ی آن بزرگتر و تیره تر از نر است.

تابستان ها نسبتا فراوان است و به صورت مهاجر در شمال و غرب ایران دیده می شود.

+ نوشته شده در  جمعه یازدهم تیر 1389ساعت 15:25  توسط بهمن   | 

سارگپه پرپا

سارگپه پر پا :

این پرنده از پرندگان شکاری با اندازه متوسط به شمار می رود. طول بدن آن حدود 50 تا 60 سانتی متر بوده و فاصله دو سر بال آن به 130 سانتی متر می رسد . در اروپا آسیا و آمریکای شمالی دیده می شود . در زمستان ها به نواحی جنوبی مهاجرت می کنند. این پرنده نواحی جنگلی را برای زندگی ترجیح می دهد. وزن این پرنده حدود 1.5 کیلو و طول عمرشان حدود 18 سال است. در مقایسه با سارگپه معمولی ؛ بالهای آن طویل تر و از نظر ظاهری به عقاب شبیه تر است.

عموما بخش بالایی بدن آنها قهوه ای و بخش زیرین قهوه ایی روشن بوده  و دمی به رنگ سفید با نوارهای انتهایی تیره دارند . برخی از انواع کانادایی کاملا به رنگ تیره هستند. پرنده های نابالغ بر روی دمشان پرهایی خاکستری دارند. این پرنده منطقه وسیع را که دارای دید  وسیع است را برای زندگی انتخاب می کنند. و از نواحی جنگلی دوری کرده و برای لانه سازی نواحی بلند و صخره ها را ترجیح می دهند. اگر مکان مرتفع در دسترس آنها نباشد در نواحی کم ارتفاع و بعضا بر روی درختان نیز لانه سازی می کنند این پرنده اغلب چهار تخم می گذارد ولی در برخی سالها که شرایط مساعد تر باشد ممکن است تخم هایی بیشتر بگذارد . عمده عذای آن را پستانداران کوچک تشکیل می هد. زمستان ها به تعداد خیلی کم در جنوب شرقی دریای خزر و ترکمن صحرا به ندرت در گیلان هم مشاهده شده است.

+ نوشته شده در  جمعه یازدهم تیر 1389ساعت 15:25  توسط بهمن   | 

سارگپه پا بلند

سارگپه پا بلند:

سارگپه پابلند از نظر وضع ظاهری بسیار شبیه سارگپه پر پا است ولی از نظر جثه اندکی بزرگتر است و طول بدن این پرنده حدود 60 سانتی متر است. و بسیار قوی هیکل است . انواع مختلف آن به رنگهای گوناگونی دیده می شود اما عموما بال و پری به رنگ نارنجی روشن دارند . دم انها به رنگ قرمز تا نارنجی دیده میشود. سر آن رنگ پریده ،بخش زیرین بالها سفید و لبه های آن تیره رنگ و قسمت پشت این پرنده تیره و یا خرمایی رنگ است. زمین های باز با علف های بلند صخره ها و درختان برای لانه سازی این پرنده مناسب است.

این پرنده در ایران به وفور وجود دارد.

+ نوشته شده در  جمعه یازدهم تیر 1389ساعت 15:24  توسط بهمن   | 

سارگپه معمولی

سارگپه ها:

 سارگپه معمولی

این پرنده طولی برابر با 51 تا 71 سانتی متر دارد و فاصله دو سر بال آن در حدود 110 تا 130 سانتی متر است و در زمره ی پرندگان شکاری با اندازه متوسط قرار دارد . در اغلب قسمت های اروپا و آسیا دیده می شود . و از پرندگان مقیم به شمار می رود . ولی انواعی که در نواحی سردتر زندگی می کنند، در زمستان ها به نواحی گرمتر کوچ می کنند. سارگپه معمولی در مناطق مختلفی می تواند زندگی کند ولی برای لانه سازی نیاز به درختانی با ویژگی های خاص دارد . در قسمت پایین سینه ی این پرنده نوارهای کم رنگی وجود دارد . در پرندگان نابالغ نوارهای انتهایی پهن و تیره در دم دیده می شود. که در پرندگان نابالغ وجود ندارد.

جنس نر و ماده شبیه هم هستند . ولی ماده اندکی بزرگتر بوده و پرهای پشت آن اندکی قهوه ایی رنگ است. رنگ بخش جلویی بدن ماده روشن تر است ولی نوارهایی تیره در ان دیده میشود.

هنگام چرواز دم به صورت گرد و کوتاه دیده می شود. و نوک بالها پهن است . مزن این پرنده بین 500 تا 700 کیلوگرم است. سارگپه ها بزرگتر از قرقی ها هستند. تغذیه لاشه بخشی از غذای اصلی انها را تشکیل می دهد. آنها برای لانه سازی تنه ی درختان را ترجیح می دهند ولی در لبه صخره ها نیز لانه میسازند . پرنده ی ماده دو الی سه تخم میگذارد که به رنگ سفید با لکه های قهوه ایی است و پرنده ی ماده حدود 36 روز روی تخم ها میخوابد.

این پرنده برای شکار کردن بر روی درختان به کین می نشیند و پس از یافتن شکار به آن حمله می کند. برخی اوقات ساعت های متوالی بدون هیچ سرو صدایی به کمین مینشیند.

این پرنده ها در نواحی دریای خزر به صورت بومی زندگی میکند.

+ نوشته شده در  جمعه یازدهم تیر 1389ساعت 15:21  توسط بهمن   | 

قرقی شانه قرمز

قرقی شانه قرمز:

این قرقی از نظر جثه بسیار شبیه کلاغ است.شانه های آن دارای لکه هایی به رنگ قرمز متمایل به قهوه ایی و سینه اش به صورت راه راه است . بخش فوقانی پرهای بال در پرندهی بالغ به رنگ سیاه و سفید به صورت میله ایی می باشد . بخش زیرین پرهای پروازی به رنگ قرمز متمایل به قهوه ایی است که دارای رگه هایی از سفید رنگ می باشد . بر روی سینه نیز نوارهایی نازک نیره رنگی دیده میشود. و ناحیه پشت و سر به رنگ قهوه ایی تیره است . در ناحیه دم آن چند نوار باریک سفید دیده میشود. جثه ی پرنده ی ماده اندکی از نر بزرگتر است ولی رنگ پرها در هردو شبیه به هم هستند.

پرنده های نابلغ دارای بدنی قهوه ایی و رنگ بال و پرشان نسبت به نوع بالغ براقیت کمتری دارد. نوار های ناحیه ی شانه در پرندگان جوان  به رنگ زرد نخودی است . بخش زیرین بدنشان به سفیدی می گراید و تعدادی نوار قهوه ایی در این ناحیه دیده میشود.

همانند سایر قرقی ها قرقی شانه قرمز نیز دمی دراز دارد و بالهای گرد دارد.

قرقی شانه قرمز نواحی جنگلی مرطوب را برای لانه سازی انتخاب می کند. و بر می گزیند و درختان بزرگ و بعضا درختان مخروط دار را برای لانه سازی انتخاب می کنند.

+ نوشته شده در  جمعه یازدهم تیر 1389ساعت 15:17  توسط بهمن   | 

قرقی هریس

قرقی هریس

این پرنده دارای اندازه ایی متوسط بوده و در ایالات متحده ؛ شیلی و آرژانتین زندگی می کند. طول بدن آن حدود 60 سانتی متر و فاصله ی بین دو سر بال آن حدود 120 سانتی متر است . وزن متوسط آن حدود 900 گرم می باشد . ماده ها تقریبا 10 درصد از نر ها بزرگترند. رنگ قهوه ایی است . قسمت انتهایی دم و قسمت انتهایی بدن سفید رنگ است.

قرقی های هریس هنگام شکار کردن رفتار اجتماعی از خود نشان می دهند . جوجه های آنان ممکن است تا مدت سه سال نیز با والدین خود زندگی رکده و در بزرگ کردن جوجه های بعدی به والدین خود کمک می کنند . هنگام شکار کردن دو تا شش پرنده با هم همکاری می کنند . و شکار خود را به دام می اندازند .

رفتار اجتماعی آنها مکوجب می شود  که در اسارت به راحتی به سر ببرند. از سال 1980 به بعد در خارج از آسیا استفاده از آنها در شکار بسیار عمومیت یافته و امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد. تربیت آنها نسبتا اسان بوده و پرندگان خونگرمی هستند. سرعت پرواز و شتابگیری این پرندگان نسبتا کم است اما گروهی شکار کردن آنها این مشکل را رفع کرده است . این پرندگان نیز با صاحب خود شکار می کنند و بالای سر آن پرواز می کنند و منتظر می مانند تا صاحبش خرگوشی را برایشان رم دهد . امروزه در بسیاری از فرودگاههای اروپا از این پرنده برای فراری دادن پرندگانی مانند کبوتر استفاده می شود. زیرا حضور این پرندگان مانند کبوتر موجب برخورد آنها با هواپیما و ضرر و زیان می باشد.  این قرقی دو الی 4 تخم می گذارد و 28 روز روی تخم ها می خوابد. از وجود انها در ایران اطلاعاتی در دست نیست.

+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم تیر 1389ساعت 14:55  توسط بهمن   | 

پیغوی کوچک

 

پیغوی کوچک :

پیغوی کوچک از پرندگان شکاری کوچک به شمار می رود و مقیم آسای جنوبی و آفریقاست . طول بدن آن 26 الی 30 سانتی متر و دارای بالهای پهن و دم میله ایی مانند و بلند است که امکان مانور های سریع را به آن می دهد .

این پرنده در هنگان بلوغ کامل دارای سطح پشتی به رنگ خاکستری روشن و سطح شکمی متمایل به قرمز است . نر و ماده به هم شبیه بوده ولی جنس ماده اندکی بزرگتر از نر است . پرنده های نابالغ ، دارای سطح پشتی قهوه ایی و سطح شکمی سفید با لکه های قهوه ایی هستند و دمشان میله مانند ست.

این پرنده در مناطق جلگه ایی و جنگل های باز زندگی می کند وبرای شکار از حمله های ناگهانی استفاده می کند. بدین ترتیب که در یک مکان به کمین نشسته و به طور ناگهانی به شکار خود حمله می کنند. غذای اصلی پیغوی کوچک را مارمولک ، پرندگان و پستانداران کوچک تشکیل می دهد. .

این پرنده برای لانه سازی ، بالای درختان را ترجیح میدهد . و هرساله یک لانه جدید می سازد و حدود سه تا هفت تخم می گذارد

+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم تیر 1389ساعت 14:45  توسط بهمن   | 

طرلان

طرلان:

طرلان از پرندگان شکاری با اندازه متوسط به شمار می رود . طول بدن آنها تا حدود 50 تا 70 سانتی متر است . و دو سر بالهایشان از 90 تا 120 سانتی متر است . وزن آنها بین 500گرم الی 1.5 کیلو گرم است . این پرنده اغلب در نواحی معتدل دیده می شود . عموما یک پرنده مقیم است  ولی انواعی که در مناطق سردسیری زندگی می کنند ، در زمستان ها به نواحی گرمتر می روند.

 

 

برای دیدن بقیه موضوع به ادامه مطلب بروید...


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم تیر 1389ساعت 14:41  توسط بهمن   | 

قرقی

قرقی:

قرقی از پرندگان شکاری کوچک به شمار می رود . این پرنده فقط در نقاط معتدل دیده می شود . و عموما یک پرنده مقیم به شمار میرود ولی پرندگان نواحی سردسیر زمستان ها را به مناطق گرمتر مهاجرت می کنند. قرقی ها بسیار سریع پرواز می کنند و پرندگان کوچک را با پرواز در بالای سرشان و شیرجه بر روی انان شکار می کنند .

پرنده ی نر حدود 30 سانتی متر طول دارد  که حدود 7 سانتی متر از پرنده ی ماده کوچکتر است . بخش فوقانی بالها وقسمت پشت پرنده ماده به رنگ خاکستری و در پرنده نر رنگ این قسمت های قهوه ایی متمایل به خاکستری است . عموما در پشت گردن پرنده ی نر یک لکه ی سفید رنگ دیده می شود و بخش شکمی /ان متمایل به قهوه ایی است.

قرقی ها عموما در مناطق جنگلی و علفزار های باز دیده می شوند و لانه های خود را در بالای درختان و بعضا در لبه ی پرتگاهها می سازند . قرقی از نظر ظاهر ی شبیه شاهین ها هستند .. و دم هر ود کشیده و دراز است . ولی بالها در قرقی کوتاه تر و گرد تر است . در حالی که بالهای شاهین بلند ونوک تیز است .پرنده ی نر حدودا 100 الی 200 گرم و پرنده ی ماده حدود 180 تا 350گرم وزن دارد. طول با هایشان . حدود 55 تا 70 سانتی متر بوده و بال آنها در مقایسه با سایر پرندگان شکاری کوچکتر است ولی کوچک بودن بالها ، همراه با دم که نقش سکان را دارد ، امکان انجام مانور های متفاوت را می دهد که به راحتی در بین درختان پرواز کند.

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه هشتم تیر 1389ساعت 14:38  توسط بهمن   | 

عقاب مارخور

عقاب مار خور:

اين پرنده از پرندگان شكاري با اندازه متوسط به شمار مي رود . و در نواحي اطراف مديترانه روسيه و خاور ميانه ديده مي شود . برخي انواع آن در پاكستان هند و اندونزي هم ديده مي شو د.

نوع بالغ ان طولي معادل ۶۳ تا ۶۸ سانتي متر دارند . فاصلهي بين دو سر بال در حدود ۱۸۵ تا ۱۹۵ سانتي متر است . وزن آن ما بين ۷/۱ تا ۹/۱ كيلو گرم متغيير است . بخش زيرين بدنشان سفيد و بخش  بالايي بدنشان قهوه ايي متمايل  به خاكستري و زير منقار آنها متمايل به زرد نخودي است. گلو و بخش فوقاني سينه آنها نيز به همين رنگ است . در دم آنها سه تا چهار ميله ديده مي شود . و سر آنها همانند جغد ها گرد و رنگ چشم آنها زرد و نيز ناحيه زير بال آنها زرد نخودي است . عقاب مار خور در پرواز بسيار ماهر بوده و بيشتر وقت خود را در حال پرواز سپري مي كند و عموما بر فراز تپه ها بدون بال زدن پرواز مي كند . همچنين قادر است مانند يك شاهين به صورت درجا پرواز كند غذاي اصلي آن را خزندگان و به صورت عمده مارها تشكيل مي دهند . و بعضا از مارمولك ها يا پستانداران كوچك مثل خرگوش نيز تغذيه مي كند. به ندرت پرندگان و حشرات بزرگ را شكار مي كند . اين عقاب بسيار ساكت است و هر سال فقط يك تخم مي گذارد . عمر متوسط آن حدود ۱۷ سال مي باشد . اين پرنده در حال حاضر به دليل از بين رفتن زيستگاههايش در اغلب نقاط جهان در حال انقراض مي باشد . در تابستان ها در ايران نيز فراوان است.

+ نوشته شده در  پنجشنبه سوم تیر 1389ساعت 18:14  توسط بهمن   | 

عقاب ماهيگير

عقاب ماهيگير

 

نام انگلیسی : Osprey


نام فرانسوی : Balbuzard pecheur


نام علمی (لاتین) : Pandion Haliaetus

 


50 تا 57 سانتی‌متر ؛ نر و ماده همشکل . تنها پرنده‌ای که در این خانواده وجود دارد ، گونه عقاب ماهی گیر است و غیر از عقاب مارخور ، عقاب ماهی گیر تنها عقابی است که سطح پشتی تیره و سطح شکمی سفید خالص با نوار سینه‌ای تیره دارد ، سرش سفید و نسبتا کاکلی است با نوار پهن سیاه در ناحیه چشم که به سمت عقب و کنار گردن ادامه پیدا می کند .

بالهایش دراز و باریک و به‌طور محسوس زاویه‌دار است ، سطح زیرین بال سفید ، با لکه مچی سیاه و ردیف‌های موازی از نقشه‌های تیره‌رنگ ، دمی راه‌راه دارد . عقاب ماهی گیر ، در بالای آب به راحتی درجا بال می زند و به دنبال ماهی به درون آب شیرجه می رود ( در حالی که اول پاها وارد آب می شوند )

معمولا برای استراحت روی درخت‌های خشک یا صخره‌های نزدیک آب می نشیند .

براي ديدن بقيه مطالب به ادامه مطلب رويد

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه سوم تیر 1389ساعت 12:22  توسط بهمن   | 

عقاب پرپا

عقاب پرپا:

طول بدن اين عقاب حدود ۴۲ سانتي متر و فاصله ي دو سر بال آن حدود ۱۲۰ سانتي متر است . اين نوع عقاب در اروپا ، شمال آفريقا و آسيا ديده مي شود . عقاب پرپا از نوع مهاجر بوده و زمستان ها را در جنوب آسيا و آفريقا ميگذراند .

اين پرنده از نظر جثه شبيه سارگپه ولي ازلحاظ ظاهري شبيه عقابهاي ديگر است . وزن پرنده ي نر در هنگام بلوغ كامل حدود ۷۰۰ گرم است. در حالي كه ماده آن حدود ۱ كيلوگرم وزن دارد . معمولا دو نوع رنگ در اين عقابها قابل تشخيص است . پرندگان كم رنگ كه بدنشان به رنگ خاكستري روشن و پرهاي پرواز به رنگ خاكستري تيره دارند . رنگ پرندگان نابلغ روشن تر است. عقاب پرپا معمولا مناطق كوهستاني را براي زندگي انتخاب مي كند. در جنگهايي كه داراي درختان ريز برگ و مخروط داران باشد نيز ديده مي شود . و بعضا در نواحي كم ارتفاع هم ديده مي شود . عقاب پرپا بسيار سريع و جسور است و بسيار تند و تيز از ميان درختان و به صورت موج گونه پرواز مي كنند.

براي مشاهده متن كامل به ادامه مطلب برويد ...


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه سوم تیر 1389ساعت 11:36  توسط بهمن   | 

عقاب صحرايي

عقاب صحرايي

عقاب صحرايي از پرندگان شكاري بزرگ به شمار مي رود . طول بدن آن ۶۲ تا ۷۴ سانتي متر است و طول بالهايش در حالت باز به ۱۶۵ تا ۱۹۰ سانتي متر مي رسد . اين عقاب در اروپاي شرقي ، آسياي مركزي و افريقا ديده مي شود . نوع اروپايي و آسياي مركزي زمستان را در هند مي گذرانند. بيشترين طول عمر آن به ۴۱ سال مي رسد . هنگامي كه به آفريقا مهاجرت مي كنند غذاي اصلي آنها را موريانه ها تشكيل مي دهد. ولي پستانداران كوچك را نيز شكار مي كنند.

عقاب صحرايي بالغ عموما به رنگ قهوهايي تيره است . در فصل زاد و ولد عقاب ماده ۱ الي سه تخم مي گذارد . . اين پرندگان عموما لانه هايشان را در بالاي درختان مي سازند . و برا يلانه سازي مكان هاي باز نيمه بياباني و يا جلگه ايي را انتخاب مي كنند . بخش فوقاني بدن آنها قهوهايي و پرهاي پشت و دم آنها متمايل به سياه است . اين گونه از عقاب خاكي بزرگتر و تيره تر است.

پرنده هاي نابالغ در گونه هاي مختلف تفاوت بسيار كمي با هم ديگر دارند . نوع شرقي آن نسبت به نوع آسياي مركزي و اروپايي ، بزرگتر و رنگ آن تيره تر است.

+ نوشته شده در  پنجشنبه سوم تیر 1389ساعت 10:41  توسط بهمن   | 

عقاب خاکی

عقاب خاکی:

عقاب خاکی از پرندگان شکاری بزرگ  محسوب می شود . طول بدن ان 62 تا 72 سانتی متر است و فاصله ی دو سر بال آن بین 165 تا 185 سانتی متر است . زیستگاههای آن را نواحی جنگلی جلگه های بی درخت یا علفزار های  با درختان پراکنده تشکیل می دهد. سر و بخش بالایی بدن آنها به رنگ زرد مایل به قهوه ایی و رنگ سایر نقاط بدن آن از قهوه ایی تیره تا زرد نخودی متغییر می باشد . منقار قدرت مندی دارند و تمام پاهایشان با پر پوشیده شده است . دم آنها گرد و بالهایشان دراز به گونه ایی که وقتی استراحت می کنند نوک بالهایشان به انتهای دم میرسد . غذای اصلی عقابهای خاکی حیواناتی مانند خرگوش صحرایی تشکیل میدهد. ولی گهگاه از پرندگان ، خزندگان و حشرات نیز تغذیه می کنند. برخی مواقع نیز غذای سایر پرندگان را می ربایند. عقاب خاکی از نظر ظاهری بسیار شبیه عقاب صحرایی است که فرق این دو عقاب را می توان از روی طول بدنشان و نیز شکاف مابین دو چشم که در عقاب خاکی هرگز تا پشت چشم ها ادامه نمی یابد ، شناسایی کرد. جثه ی عقاب خاکی کوچکتر از عقاب صحرایی هست.

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 17:30  توسط بهمن   | 

عقاب خالدار کوچک

عقاب خالدار کوچک:

عقابهای خالدار کوچک و بزرگ بسیار شبیه به یکدیگر هستند ولی تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند که آنها را از یک دیگر متمایز می سازد

1)نوار هایی به رنگ روشن در پشت گردن عقاب خالدار کوچک نابالغ دیده میشود ، درحالی که عقاب خالدار بزرگ این علامت را ندارد.

2)در عقاب خالدار کوچک رنگ عنبیه ی چشم ، قهوه ایی متمایل به زرد است ولی در عقاب خالدار بزرگ این علامت وجود ندارد.

3)عقاب خالدار کوچک ، همان گونه که از نامش پیداست ، از لحاظ جثه کوچکتر است.

این پرنده ها جر گونه های در معرض خطر انتقراض به شمار می رود.

در پراکندگی این پرنده در ایران اطلاعی هنوز در دست نسیت.

 

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 17:28  توسط بهمن   | 

عقاب خالدار بزرگ

عقاب خالدار بزرگ

 

 

طول بدن این عقاب به حدود 65 سانتی متر می رسد . وفاصله دوسر بالهای آن حدود 160 سانتی متر است . عقاب تالابی در اروپای شمالی و آسیا دیده می شود . و زمستان ها در اروپای جنوب شرقی و خاور میانه و جنوب آسیا می گذرانند . وزن آنها مابین 1.7 تا 2.3 کیلوگرم متغییر است . این گونه در نواحی کم درخت زندگی کرده و پستانداران کوچک را شکار می کند . عقاب تالابی از عقابهایی با اندازه متوسط به شمار می رود . سر و بالهای آن به رنگ قهوه ایی بسیار تیره است. سر آن در مقایسه با سایر عقابهای کوچکتر است. بعضا نوارهای سفید رنگ آشکاری بر روی قسمت فوقانی بالها دیده می شود . نوع نابالغ دارای لکه های سفید رنگ بر روی بالهای خود است که در سن بلوغ از بین میرود . بعضا ممکن است که آنها با شاهباز و عقابهای خاکی اشتباه شوند. این پرنده عموما ساکت است. در طی فصل جفت گیری ، عقابهای تالابی زمین های پست جنگلی که نزدیک به مناطق پر آب باشد. را برای لانه سازی انتخاب می کنند . آنها لانهی خود را بر روی درختان بلند میسازند و در زمین های باتلاقی و چمنزار های مربوط به شکار می پردازند . هنگام مهاجرت و نیز در زمستان از نواحی بیابانی و باتلاقها عبور کرده و در اطراف آبهای کم عمق که دارای درختان میوه هستند گرد هم جمع میشوند . آنها از درختان عبور کرده و در اطراف آبهای کم عمق که دارای درختان کوتاه هستند گرد هم جمع می شوند. آنها از درختان نواحی صخره ایی و بعضی مواقع از روی زمین برای لانه سازی استفاده می کنند . در اواسط بهار یک الی سه تخم گذاشته می شود که پس از 44 روز جوجه ها از تخم بیرون می آیند . حدود 62 تا 65 روز طول می کشد تا جوجه ها بتوانند پرواز کنند. غورباقه ها غذای اصلی این جوجه ها و کلا این پرندگان را تشکیل می دهد. این پرندگان در صورت پیدا کردن لاشه ، لاشخوری هم می کنند. بعضی مواقع بین عقاب خالدار بزرگ و کوچک جفت گیری صورت می گیرد که هنوز معلوم نیست که آیا این کار طبیعی است یا عدم وجود جفت برای جفت گیری...

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 13:47  توسط بهمن   | 

عقاب دو برادر

عقاب دو برادر:

این گونه عموما طول بدنی برابر با ۵۵ تا ۶۵ سانتی متر دارند بخش پشتی بدنشان قهوه ایی تیره و بخش سینه و شکمی آنها سفید با رگه های تیره می باشد بالهایشان نسبتا کوتاه و گرد است . دم بلندی دارند که بخش بالای آن خاکستری و بخش زیرین آن به رنگ سفی می باشد . و دارای یک نوار انتهایی سیاه رنگ است . پاها و چشم های آن زرد رنگ است . پرنده های نابالغ پایین تنه ایی به رنگ زرد نخودی دارند. همچنین بخش زیرین بالهای آنها نیز به این رنگ دیده می شود . و دوم آنها دارای نوار سیاه رنگ انتهایی نیست . عقاب دوبرادر در نواحی پوشیده از درخت تپه ها و نواحی دارای فضای باز زندگی می کنند. نوع آفریقایی آن نواحی حاشیه جنگل و جلگه هایی را که درختان بزرگ دارند ، ترجیح میدهند . این پرندگان به هنگام شکار معمولا به صورت آنی از لانه های خود که بر روی درختان بلند قرار دارند بر روی شکار حمله می کنند. اما میتوانند همانند سایر عقاب ها شکار خود را نیز در تپه ها به دست آورند. این پرندگان عموما پستانداران و پرندگان بزرگ را شکار می کنند مانند خرگوش صحرایی... پراکندگی این پرندگان در ایران نسبتا فراوان است. 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 12:8  توسط بهمن   | 

شاه باز

شاه باز :

امروزه سه نوع عقاب شاه باز وجود دارد . شاه باز شرقی شاه باز اسپانیایی و شاه باز فرانسوی . قابل توجه است که در کذشته از این عقاب به طور گسترده ایی به عنوان سمبل و نشان استفاده شده است . برای نمونه ناپلئون بناپارت امپراطوری روم و امپراطوری روسیه این عقاب را به عنوان سمبل معرفی کرده بودند . شاه باز اسپانیایی در نواحی جنوب غربی اسپانیا و نیز پرتغال زندگی می کندو تا کنون به عنوان  زیر گونه شاه باز ها در نظر گرفته میشده است. ولی امروزه خود به عنوان یک گونه ی مستقل در نظر گرفته می شود. این گونه از خویشاوندان شرقی خود کوچکتر است و یک گونه مقیم به شمار می رود و مهاجرت نمی کند غذای اصلی آن خرگوش است . ولی می تواند از حیوانات دیگر نظیر ارک ها روباه ها و کلاغ ها نیز تغذیه کند. این گونه جز گونه های در معرض انقراض می  باشد که عامل اصلی آن از بین رفتن زیستگاههای آن و نیز مصمومیت می باشد . تخمین زده می شود که در حال حاضر حدود ۴۰۰ عدد از آنها باقی مانده است . شاه باز ها عموما از پرندگان مهاجر به شمار می روند و تعداد زیادی از آنها زمستان ها را در خاور میانه می ذرانند. آنها برای مهاجرت و هنگام مهاجرت دسته های کوچکی تشکیل می دهند . این پرنده عموما برای لانه سازی و تولید مثل نواحی مرکزی و شمالی یونان را انتخاب می کند.

در اوایل قرن بیستم تعداد این گونه از عقاب ها در حد مطلوبی بوده است ولی به تدریج با قطع درختان که برای لانه سازی توسط این پرندگان مورد استفاده قرار می گیرد تعداد آنها کاهش یافته است. از بین رفتن جنگل های مسطح بیشترین تاثیر را در تعداد این گونه داشته است.

از نظر ظاهری شاه باز بسیار شبیه عقاب طلایی است . ولی اندکی کوچکتر . طول بدن ان حدود ۸۱ سانتی متر و فاصله دو سر بال ان حدود دو متر نیز می باشد ولی به اندازه عقاب طلایی نیرومند نیست.

شاه باز ها در اروپای جنوب شرقی و آسیای مرکزی نیز دیده می شود . در زمستان این عقاب ها به آفریقا هند و چین مهاجرت می کنند . این عقاب بر خلاف سایر عقاب ها که نواحی کوهستانی جنگل های باز را ترجیح می دهند لانه های خود را بر روی درختان می سازند که توسط سایر درختان احاطه نشده است. برای ساخت لانه از شاخه های درخت استفاه می کنند . و نیز یک لایه از پر و علف در کف آن قرار میدهند در اوایل بهار پرنده ی ماده دو یا سه تخم می گذارد و پس از ۴۵ روز جوجه ها از تخم بیرون می آیند . اغلب اوقات فقط یکی از جوجه ها زنده می ماند. غذای اصلی این پرنده را نوعی سنجاب تشکیل میدهد.

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 11:28  توسط بهمن   | 

عقاب طلایی

عقاب طلایی

 

سلسله:
Animalia

شاخه :
Chordate


رده :
Aves


راسته:
Falconiformes


خانواده:
Accipitridae


جنس:
Aquila

گونه:
A.chrysaetos

نام علمی :
Chrysaetos Aquila

 

 

به ادامه مطلب بروید . . .


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 11:7  توسط بهمن   | 

عقاب سرطاس (عقاب سر سفید)

 

عقاب سرطاس (عقاب سر سفید)

 

 سلسله: animalia

شاخه chordata

رده : Aves

راسته : Falconiformes

خانواده : Accipitridae

جنس: Haliaeetus

گونه : H . leucocephalus

نام علمی : haliaeetus leucocephalus

 

برای دیدن مطالب به ادامه مطلب بروید . . .


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 11:1  توسط بهمن   | 

انواع پرندگان شکاری

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم تیر 1389ساعت 10:55  توسط بهمن   |